Cambridge dieet en 25 kilo afvallen in 3 maanden tijd, mijn eigen verhaal!

In mijn eigen gevecht tegen overgewicht heb ik besloten het nu een serieus aan te pakken met een betrouwbaar dieet. Hiervoor ben ik in zee gegaan met het Cambridge dieet. Het is in ieder geval een dieet dat veel bekendheid heeft. Of het ook echt allemaal aan de beloftes voldoet heb ik dus zelf moeten ondervinden. Ik kan zeggen dat het afvallen sneller is gegaan dan verwacht. Momenteel zit ik op een mooi gewicht en ben ik een stuk energieker. Het dieet is dus een prima manier op snel van je overbodige kilo’s vet af te raken. Ik ben daarom ook zeer positief uitgelaten over het dieet.

Hoeveel ik woog voor het Cambridge dieet

Voordat ik met het dieet begon zat ik net over de 100 kilo. Dit is veel te veel voor mijn lengte en hier moest dan ook echt iets aan gedaan worden. Door aanpassingen te doen in wat je eet raak je de precies de gevoelige snaar. Hiermee ga je namelijk ook echt afvallen. Het Cambridge dieet is hier heel erg goed mee. Je gaat producten eten uit het eigen assortiment van het dieet. Het zijn allemaal afgepaste maaltijden waardoor je precies binnenkrijgt wat je nodig hebt om af te vallen. Het is saai, want je mag zelf niks maken en vers eten is er ook niet bij. Als je het dieet wil gaan volgen moet je daar wel rekening mee houden.

Gekozen voor het Cambridge 500 dieet

Zelf heb ik gekozen voor het Cambridge dieet 500. Deze is erg streng en je mag er dan ook niet veel bij eten. Met niet meer dan 500 calorieën per dag is dat echt heel erg afzien. Je gaat zonder enige twijfel honger krijgen en het is moeilijk vol te houden. Het is ook niet gek dat wanneer je normale onderhoudsniveau op 2000-2500 calorieën zit voor respectievelijk vrouwen en mannen, dat je honger gaat krijgen. In veel gevallen zelfs meer en zeker bij veel (en ook zware) activiteiten. Dit is wat mij betreft echt een heel erg vervelend nadeel van het dieet. Lees hier meer over het Cambridge 500 dieet!

Hoe ga je met dit dieet afvallen?

Door de zeer lage calorieën inname ga je daarom ook snel afvallen. Het gevaar is daarbij wel dat je hetzelfde effect gaat krijgen als bij een crashdieet. Hierbij moet je denken aan het eten van gigantisch lage hoeveelheden calorieën «n tijdens het diëten. En na het dieet weer normaal gaan eten. Waardoor je lichaam in een soort van spaarmodus zit en nog steeds alles wat binnenkomt direct gaat opslaan. Als je daarom ook weer meer gaat eten kom je 3 keer zo hard aan. Dit overkomt heel veel mensen die met zeer lage hoeveelheden calorieën afvallen. Het is daarom wel uitkijken geblazen als je dit dieet gaat volgen, want het Cambridge dieet hanteert hetzelfde principe

Je mag niet veel eten en krijgt zo weinig calorieën binnen

Dit is echt balen tijdens het dieet. Het eten zorgt niet voor een voldaan gevoel en je krijgt honger en trek in dingen die je niet mag eten. Als je een aantal weken bezig bent wen je er wel een klein beetje aan. Maar het blijft een heel erg zwaar dieet. Het is daarom ook niet voor iedereen bestemd. Als je het weet vol te houden dan kan je er wel tussen de 1,5 en 2,5 kilo per week mee afvallen. Zelf ben ik er gemiddeld een dikke 2 kilo per week mee afgevallen. Best mooie resultaten als je snel van je overgewicht af wilt komen!

Is het eten in dit dieet lekker?

Ik vind het eten niet lekker. Het zijn allemaal shakes en repen met een nogal chemische smaak. Maar dit is voor iedereen anders. Anderen kunnen het daarom ook wel lekker vinden. Het is redelijk goed te doen als je weet dat je het doet om er snel mee af te vallen. Toch is het veel lekkerder om vers te eten. Dit kan je alleen doen bij het Cambridge dieet 800 plan, waar je 1 maaltijd mag toevoegen aan je voedingspatroon. Het is niet erg veel, maar dan krijg je in ieder geval ook nog wat echte voeding binnen die ook erg lekker is.

Moeilijk te volgen maar wel snel ermee afvallen

Ja, het is een zeer moeilijk te volgen dieet. Maar je kan er wel snel mee afvallen. Je moet dus de afweging maken of je op deze manier snel wilt afvallen en het waard vind daar bijna alles voor te laten.

Is het Cambridge dieet een aanbeveling waard?

Nee, het is niet een serieuze aanbeveling waard. Zelf ben ik er erg positief over maar ik ken ook de schaduwkanten van het dieet. Ondanks dat ik er flink wat kilo’s mee ben afgevallen zou ik je aanraden toch rond te kijken en te kiezen voor een andere dieet!