Gezonder leven is meer bewegen

Je hebt het vast al vaak mensen horen zeggen of zien doen: bewegen omdat het gezonder is. En daar hebben die mensen allemaal gelijk in. Want wie beweegt leeft een stuk gezonder dan wie niet beweegt. Het is dan ook niet voor niks een doorslaggevende factor bij het volgen van een dieet en de vraag of dit succesvol is. Afvallen is pas echt succesvol op het moment dat je er veel bij beweegt, want dan is het effect dubbel zo groot.

Doel: gezonder leven

Is het jouw doel ook om gezonder te gaan leven? Dan is de rest van dit artikel zeker voor jou bestemd. Want in dit artikel vertel ik je hoe je gezonder kan gaan leven en een gezondere draai aan je huidige leven kan geven. Gezondheid staat voorop. Het is zaak om balans te vinden in hoe gezond je nu leeft en hoe gezond je wil gaan leven. Met deze tips gaat dat vast en zeker lukken.

Gezonder leven door meer te bewegen

Het mag duidelijk zijn dat gezonder leven direct te maken heeft met meer beweging. En dan bedoel ik fors meer beweging, gedurende de hele dag. Voor de volledigheid: het zal geen effect hebben als je besluit om iedere avond een stukje te gaan fietsen of hardlopen. Want als je je mentaal niet omzet naar deze nieuwe levensstijl gaat er ook echt niks veranderen. Gezonder bewegen betekent gezonder door de hele dag heen. Dat houdt onder meer in dat je tijdens je werk – als de mogelijkheden er althans zijn – meer gaat bewegen. Loop af en toe eens naar het kopieerapparaat op de eerste verdieping en neem niet meer de lift, maar ga met de trap. Naar huis lopen kan ook helpen, zeker als het niet al te ver weg is en als het lekker weer is buiten. Thuis kun je ook meer bewegen, door vaker naar de koelkast te lopen in plaats van een fles frisdrank bij je te houden, of je biertjes alvast klaar te hebben staan. Ook sporten kan richting geven aan een gezondere levensstijl wat beweging betreft. Ga sporten in groepsverband om het gezelliger te houden, of ga een stuk hardlopen als je meer resultaat wil zien. Een leuke sport om mee te beginnen is bijvoorbeeld tennis. Dit is een sport waarbij je hard moet lopen en alert moet zijn. Het voordeel van sporten is bovendien dat je er nog eens uitkomt en andere mensen leert kennen.

Het gaat niet alleen om sporten

Maar hoewel een groot deel van een gezondere levensstijl te maken heeft met beweging en met het vinden en volgen van een goede sport, is daarmee lang niet alles een feit. Want er zijn meer wegen die naar Rome leiden (en nog beter is het als die wegen samenkomen). Gezonder eten is een ander voordbeeld van een manier die helpt om richting te geven aan een gezonder leven. Je kunt gezonder eten door vette snacks en junkfood te laten staan. Vermijd de snackbar en omarm de groenteafdeling bij de plaatselijke supermarkt.

Is bewegen wat voor jou?

Wil jij serieus aan de slag om gezonder te gaan leven en een beter leven te leiden? Dan is bewegen van belang. Zonder beweging wordt het een stuk lastiger om gezonder te gaan leven. Beweging houdt je niet alleen scherp en fit, het zorgt er ook voor dat je lichaam voortdurend energie verbrandt en dus voortdurend bezig is om vet te verbranden. Zeker als je te dik bent en af wil vallen is dat een erg prettige manier. Het is ook raadzaam om de omslag naar een gezonder leven niet te snel en te abrupt te doen. Geef je lichaam tijd om aan je nieuwe levensstijl te wennen, want het zal niet altijd even makkelijk zijn met zoveel verleiding op de loer.